Hop

Woensdag 17 november 2021
Heel wat beter weer dan gister, de zon schijnt en ik stap op de fiets om vandaag de hop op de foto te nemen (als het lukt natuurlijk). In de Heksloot barst het van de kieviten, maar 1 stap dichterbij (ondanks de afstand) en ze vliegen op.

De smienten hebben zo’n lief koppie.

Bij het terrein van de hop aangekomen zie ik andere mensen door de tuintjes lopen, daar heb ik geen zin in en op de fiets ga ik naar het plantsoen van de Bachstraat. Gelijk zie ik hem daar op het gras. Fiets neerzetten, fototoestel pakken en dan maar hopen dat de foto’s lukken.

Oeps, niet scherp, maar het is de enige foto met zijn kuif omhoog.

Hij vliegt weg, 10 minuten later is hij gelukkig daar weer terug. Alleen gaat hij bij een tuin zitten en net op dat moment komen de mensen naar buiten en vliegt hij even verderop.

Daar kan ik vrij dichtbij komen en maak ik een hele goede foto.

En nog een van de achterkant. Wat ben ik blij met die prachtige vogel dat hij zo mee wil werken. De mensen uit het huis zijn in de auto gestapt en komen langs de hop waardoor hij weg vliegt.

Het is wel weer 18 km terugfietsen, geen straf, want het is mooi weer. Ondertussen wel wat bewolkt hier boven het IJ van Spaarndam, vanaf het bruggetje bij het landje van Gruijters.

3 thoughts on “Hop

 1. Goeie foto’s van de Hop… dat waren die vele kilometers het wel waard .
  Smient , prachtig en lief kopje.

 2. Hoi Alie,
  ik zag hem op je FB voorbij komen en dat was wel ff groen worden hoor whahahahahahaha….. heel gaaf dat je de Hop kon fotograferen 🙂
  Alles goed aan jullie kant ?
  Hier gaat het (na sterfgeval in fam) wel weer.
  Moeten ook hoognodig eens bijbeppen maar lijkt er wel niet van te komen!!!!
  LG, Helma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.