Kleine zilverreigers

Donderdag 12 september 2019
Volgens waarneming.nl zitten er 2 kleine zilverreigers in de Westhoffplas, dus ik er op af. Ik zie wel een zilverreiger aan de overkant van de plas, maar het is er één en ik weet niet of dat hem is. Ik kom een jongeman tegen die ook op zoek is. Ik ben op de terugweg, maar moet daarbij over een hek klimmen, als ik hoger sta op het hek kan ik net over het riet heen kijken en zie ik ze toch staan. Ik naar die plek toe waar die jonge man ook staat en ik vraag of hij ze kan zien. Hij zegt dat ze nu aan de overkant staan.

Zo ver kan ik geen goede foto’s maken, tot ze opvliegen, dat is wel heel leuk, met mijn Sony A68 met tele 400mm gaat het vrij goed ze in de lucht te fotograferen.

Ze vliegen met een groep kieviten en spreeuwen op.

Ik vind het zo bijzonder dat ik ze toch nog heb gevonden. Het leuke aan deze beesten is dat ze gele voeten hebben.

Ik fiets verder naar de Inlaagpolder en daar vliegt een ooievaar rondjes, eventjes samen met een buizerd, maar die vliegt door.

Even tussendoor een landschapsfoto van de Heksloot met een torenvalk op een hek.

Ik kom nog langs het landje van Gruijters, daar zitten 3 witgatjes (de derde is uit beeld).

2 thoughts on “Kleine zilverreigers

  1. Ja mooie foto’s , prachtig om te zien zo tegen de blauwe lucht ! Het lijkt wel of hij naar de hemel stijgt, soort engel !

    Witgatjes leuke naam , leuk groepje.

    Goeie foto van de torenvalk met de kerk (kapel ) op de achtergrond.

  2. Hoi Alie,
    wederom weer hele mooie platen die hier staan :D. De kleine zilverreiger lijkt wat meer voor te komen ook in het West-Friese (gelukkig maar). Ik heb er trouwens nog maar eentje gezien hoor en dan ook nog in de mist grpmfhhhh….. Leuk dat jij ze uiteindelijk nog wel zag en ook nog vliegend kon “vangen” net als die mooie ooievaar.
    Liefs, Helma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.