Maanlandschap

Zondag 7 januari 2018
Veel animo voor de strandwacht vandaag. We lopen met 7 man, zo kunnen we ons verdelen over het strand want we verwachten veel na de storm van donderdag. Yvonne en ik lopen het dichtst bij de duinen, daar is het hoge water niet geweest, want vrijdag heeft het voor het laatst geregend en de regendruppels zijn nog in het zand te zien. Het lijken wel kratertjes zoals op de maan.

We zijn extra vroeg begonnen vanwege de hoge verwachtingen, dus extra lang in een koude oostenwind. Die wind blaast het water tegen de golven in en dat geeft dit effect:


Helaas vallen de vondsten nogal tegen in de vloedlijn. In de eblijn vinden we veel meer. Veel Amerikaanse ribkwallen en enkele levende halfgeknotte strandschelpen. Bijzonder is dat we een gewimperde zwemkrab met eitjes vinden. Geen goede foto gemaakt. Tijdens het koffiedrinken maak ik wel foto’s van een brakwaterpok met eitjes, die vinden we ook vrijwel nooit omdat we de pokken niet allemaal van de ondergrond afhalen. Deze toevallig wel om naar de grondplaat te kijken.

Ik heb ook nog een lege knotszakpijp gevonden.

Als we de koffietent verlaten staat de zon net op het punt om rood onder te gaan, daarbij schijnt hij op de windmolens. Frank wijst mij daar op, want ik kijk bijna nooit naar de windmolens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.