Gaai met muisje

Maandag 25 januari 2021
In Hoogergeest sta ik bij de vijver in afwachting tot iemand de eendjes gaat voeren, dan komen de mandarijneenden ook wel tevoorschijn. Terwijl ik daar sta vlieg een gaai voor me de rododendrons in en gaat na een tijdje op een tak zitten zodat ik hem goed kan fotograferen. Thuis zie ik pas dat hij een muisje in zijn snavel heeft. Hoe bijzonder is dat!!

Er komt een jongetje aanlopen met brood en dan krijg ik dus ook de kans om de mandarijneenden te fotograferen. Ze komen uit de begroeiing aanzwemmen zodra ze horen dat de eenden herrie maken omdat er gevoerd wordt. Ze zijn zo schattig.

De oranje vleugel steekt als een vlaggetje omhoog.

Ze komen zo ook heel dichtbij, vol in beeld.

De bosuil zit niet op z’n plekje in Velserbeek, daarom ga ik naar het schapenveldje, want daar zag ik van de week een hoop koperwieken. Die zijn er nu ook.

En het boomkruipertje is er ook weer.

3 thoughts on “Gaai met muisje

 1. Wat bijzonder die gaai met muisje. Een rover is het!
  En die mandarijneenden zijn zó mooi dat ze net niet echt lijken. Inspiratie voor een pentekening. Prachtig gefotografeerd Alie!

 2. Wat een goeie foto van de Gaai met muisje , leuk als je dat thuis dan pas ontdekt !
  De meest fotogenieke eenden , fijn om naar te kijken .
  Bedankt voor het delen .

 3. Hoi Alie,
  die gaai met die muis is echt heel bijzonder!!! Die zou ik opsturen naar de krant hahahahaha….echt nog nooit gezien maar ik wist ook niet dat gaaien muizen aten 😲
  ook je foto’s van de mandarijneend zijn echt geweldig om te zien. Koperwiek en boomkruipertje staan er ook heel fraai op.

  Lieve groetjes, Helma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.