Vrouw brilduiker

Maandag 21 maart 2021
Ook Nico en ik moesten er aan geloven. We zijn bijna een week binnen gebleven omdat we COVID-19 hadden. Niet ziek, wel een loopneus. Nu de lente is begonnen en het heerlijk weer is wil ik er wel op uit en vertrek naar het Vogelmeer. Natuurlijk hoop ik ook zangvogeltjes te zien en dat treft, een vrouwtje vink haalt net acrobatische toeren uit.

Dat treft, net als ik de vogelhut binnen kom die eindelijk weer bereikbaar is, zegt Sjek, die al binnen zit, dat er een brilduiker vlak voor de hut zit. Zo kan ik hele mooie foto’s maken.

Twee geoorde futen zitten in de buurt en duiken af en toe onder, maar dan komen ze natuurlijk ook weer eens boven, dit vind ik wel humor, net dat koppie boven water.

Eerst zie ik vanuit de vogelhut 2 watersnippen. Op het landje naast de vogelhut heb ik er beter zicht op en zie ik er 5.

De pijlstaarten hebben we de hele tijd vrij ver weg zien zitten. Nu ik langs het meer fiets zie ik ze dichterbij, wel tussen de plantjes. Twee mannetjes en een vrouwtje.

Op de heenweg heb ik dodaars, een parkeend, wilde eenden en nijlganzen gezien. Op de terugweg huppelt een winterkoninkje op een boomstronk.

1 thought on “Vrouw brilduiker

  1. deze keer heel veel mooie dierenplaatjes ze zijn zeker allemaal speciaal vopor jou gaan zitten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.