Alk

Maandag 16 oktober 2023
Bij de hoek van de jachthaven zie ik een alk en ik ga op het duintje daar staan en de andere mensen van de maandagmorgenexcursie ook. Een keer komt hij zelfs zo snel naar boven dat hij uit het water springt.

Wat een spektakel om dat te zien, want door het heldere water is goed te zien hoe hij door het water schiet op jacht naar visjes.

Ook leuk dat er een grijze zeehond in de buurt zit.

We lopen de pier op tot het hek, want die is gesloten. Een scholekster is aan het pikken naar schelpjes in het zand, maar hij loopt zo raar. Omdat hij ringen heeft fotografeer ik hem tot ik de merken op de ringen er goed heb op staan. Thuis zie ik dan pas dat hij visdraad om zijn poten heeft, die asociale vissers ook altijd!

De golfpatronen op het strand zijn altijd anders, maar zelfs bij de duinvorming zijn er onverwachte kuiltjes doordat het zand inzakt.

We hebben niet veel vogels gezien, daarom is een graspieper tussen het helm een meevaller.

’s Middags heb ik weer dienst om het strandaanspoelsel te monitoren, samen met Selma, Marja en Lucia. Mooi bij elkaar, een zeesterretje, een gewone zeepissebed, tweetandzeedraad en een kleine heremietkreeft in een glanzende tepelhoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.