Brilduikers

Maandag 6 februari 2023
Vlak voordat ik in Leyduin ben voor de excursie met de KNNV zie ik 2 ooievaars in het weiland lopen, ze zijn allebei geringd.

We zien bij de excursie weer van alles, het is ook een grote groep. Emmy weet zo uit haar hoofd al dat dit gewoon gaffeltandmos is.

Altijd gedacht dat die witte paddenstoelen met die groene alg erop dat die witte bultzwammen waren, maar dit zijn ruige elfenbankjes. Het verschil is te zien aan de poriën aan de onderkant. Van de witte bultzwammen zijn die iets langwerpig en van de elfenbankjes rond.

Omdat ik in de buurt van de AWD ben ga ik daar ook naar toe, na eerst een kop chocomel en een stuk appeltaart genomen te hebben in de Boshut.
Ik tref het dat ik een paartje brilduiker zie en zij biedt zich steeds aan. Hij kijkt daarbij alsof hij daar eerst nog over denken moet.

Maar dat duurt nog geen seconde of hij neemt zijn kans waar.

Ik wandel naar de Zwaneplas in de hoop daar krooneenden te zien. Gister waren er 75 gespot, nu zie ik er helemaal niet één. De berg waar ik op sta heet Berg van ’t Westend en daarvanaf heb ik een mooi uitzicht.

Verder valt er wel heel weinig te zien. Gelukkig kom ik na een heel eind lopen nog zaagbekken tegen die net in het water landen en daar een beetje met elkaar klieren. Leuk dat dat ene mannetje zo’n mooie kuif heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.