Dwerggras

Dinsdag 19 april 2022
De eerste keer dit jaar dat ik met Joke de Vossendel ga lopen. We horen een tjiftjaf en ik heb hem in het vizier.

Slechts 1 hommel gezien en niet zo heel veel vlinders. Op de terugweg nog eens heel goed gekeken of we het dwerggras kunnen vinden en ja hoor, met mijn dichtbijverrekijker die ik wat. Zo klein is het!

Joke gaat naar de trein en ik wil nog kijken of ik de zwartkop kan fotograferen die we hebben gezien. Geen zwartkop, wel een havik, wat voor mij al heel bijzonder is. Hij cirkelt boven het grasveld.

Van het pad af staat één voorjaarshelmkruid.

De grote bonte specht hoor ik al een tijdje roffelen, als ik hem in de gaten heb roffelt hij niet meer, maar kan ik hem wel goed volgen als hij van de ene naar de andere tak vliegt.

Nog even door Schoonenberg gefietst in de hoop dat ik het ijsvogeltje zie. Met een Vlaamse gaai ben ik trouwens ook tevreden.

Hier staat al jaren de prachtframboos.

Eén gedachte over “Dwerggras

  1. Mooi het dwerggras, deze naam nooit eerder gehoord . Met recht … gras ! Hoe klein is dit . Van grtoot naar een Havik, wat bijzonder zo boven je te cirkelen .
    Zoals ieder jaar weer de prachtframboos en wat een kleur ! Voorjaarshelmkruid , mooi ! Was het niet alleen maar Gaai ? en Vlaamse eraf gehaald naar mijn weten ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.