Zomer- en wintergasten

Zaterdag 9 september 2017
Nog even profiteren van het mooie weer, volgende week krijgen we regen, regen en nog eens regen. Tussen de A9 en de Rijksweg loopt de laatste tijd een damhert.

Op het bekende plekje in Spaarnwoude staat wel een heel donkere blauwe reiger.

Op het landje van Gruijters staan de zomer- en wintergasten naast elkaar: een kluut en 2 wintertalingen.

Bij fort Benoorden sta ik even te kijken, dan loop ik terug naar mijn fiets. Kijk nog eens en dan zijn 2 slobeenden vrij dichtbij van waar ik net stond. Ga ik daar weer naar toe zwemmen ze gelijk weer weg. Wat hebben ze enorme snavels.

De goudknopjes staan nog volop in bloei.

Wolken boven de klimtorens.

2 thoughts on “Zomer- en wintergasten

  1. Beste Ali, ik geniet van je veelzijdigheid & je vaak prachtige Natuurfoto’s maar weet natuurlijk ook niet alles, ook al ben ik Botanicus & Veldbioloog. Mijn Latijn is beter dan de Hollandse naamgeving, je hebt het over “Goudknopjes in volle bloei”
    Als héél nieuwschierig mens heb ik de foto vergroot maar door de korreligheid is me nog niet duidelijk geworden om welke plant het gaat, jij kunt me uit de brand helpen, misschien ook met de wetenschappelijke naam. Stom van mijzelf vind ik dat ik er zelf niet uitkom.
    In elk geval alvast hartelijk dank voor je zeer gewaardeerde reactie!

    Met vriendelijke groet, David Meijer du Jardin.

  2. Hoi Alie,
    echt hele mooie foto’s. Misschien kun je je dit weekend ook nog even uitleven want we hebben een paar mooie nazomerdagen. Ik mept dan helaas natuurlijk weer werken maar ik hoop dat jij er nog even heerlijk van geniet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.