Tweede dag Taxon expeditie

Vrijdag 26 augustus 2022
Er zijn veel andere mensen bijgekomen, vooral van de Provincie, die zoiets ook mee willen maken. Michiel gaat de bodemvallen leeghalen die hij al eerder heeft ingegraven. Je kan wel merken dat hij dat veel vaker doet, want er komt wel wat bij kijken.

Iemand heeft een bruine kikker gevangen.

Er liggen houtblokken bij de boerderij die van alle kanten bekeken worden, daar komt een larf van een zwartkopvuurkever uit.

En drie kleine watersalamanders.

Gister had ik een minikevertje van amper 2 mm in een doosje gedaan en die leg ik nu onder de microscoop. Ongelooflijk hoe zo’n klein beestje er uit ziet, alles zit er op en er aan en dan nog met allerlei stipjes. De foto heb ik door de microscooplens gemaakt.

Hij leeft nog.

Gister had ik ook een brugspin gefotografeerd bij het bruggetje van Velserbeek en nu zit er zomaar hier een in de hortensia.

Je weet af en toe niet wat je ziet onder de microscoop, zo mooi zo’n ieniemienie wespje met geveerde vleugeltjes.

Met Eva samen ga ik een kever determineren onder de microscoop met behulp van een tabel. Elke keer moeten we Michiel er weer bij halen, van wat zien we nu weer en wat wordt er bedoeld, maar we zijn er uit, het is de groeftarszwartschild. Deze heeft dus een groefje in zijn poot. Zwart is gelukkig wel duidelijk.

Na een heerlijke koude macaronischotel gaan we naar huis. Het waren twee fantastische dagen met heel mooi weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.