Steenhommel

Vrijdag 4 augustus 2023
Als ik vanaf de sportschool terug fiets zie ik langs de Kromhoutstraat veel zandambrosia staan. Toevallig heb ik plastic zakken bij me en ik trek ze er uit, doe ze in de plastic zak om ze in een afvalcontainer te gooien. Het is een invasieve soort.

’s Middags bij het Kennemermeer doe ik mijn vlindertelronde. Wat een kleur heeft de verse dagpauwoog.

Nog nooit gehoord van een dikpootbij, laat staan van een kattenstaartdikpootbij.

Het lijkt wel alsof de steenhommel de vacht van een mol heeft.

Lekker veel insecten vandaag, nu weer een gewone maskerbij op witte honingklaver.

En dan kom ik 2 mannen tegen waarmee ik een praatje maak. Blijkt een van hen een kennis van een kennis van mij. Hij vraagt of hij een foto van mij mag maken om naar zijn (en dus mijn) kennis te sturen. Ik sta er wel een beetje stom op, maar wel zoals ik ben in het veld, haha.

Ik vervolg mijn route en kom bij de heelblaadjes, daar zitten vaak pluimvoetbijen op en ik denk dat dit er ook een is, maar waarneming houdt het op een bij uit het wormkruidbijcomplex. Ik vind het wel een mooie.

Op de wilgen kijk ik of daar rupsen of iets anders op zitten, ja hoor, een beestje van 2 mm, een dwerg-kattenstaartsnuitkever, een hele naam voor zo’n kleintje.

Bijna bij de uitgang staan ook veel heelblaadjes, daarop zit een nimf van een moerassikkelwants en een imago van een boomsikkelwants.

Ik heb daar nooit eerder engelwortel gezien, die staat daar wel in bloei en ik kijk aan de onderkant van het scherm, daar zie ik een Franse veldwesp.

En bovenop een nazomergitje (onzeker).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.